Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Υποκλοπές: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Ποιοι θα καταθέσουνΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, στις 12 το μεσημέρι, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς έχουν κληθεί για κατάθεση τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης των υποκλοπών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) που ζήτησαν να προσκληθούν για ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος και ο ισραηλινός επιχειρηματίας Ταλ Ντίλιαν.

Ο Τζαβάρας και η Κεφαλογιάννη

Οι συμμετέχοντες βουλευτές, στην επιτροπή,  είναι 19, με την ΝΔ να έχει οριακή πλειοψηφία καθώς απαριθμεί 10 βουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρει ότι τα αιτήματά του θα μπουν σε ψηφοφορία και θα υποστηριχθούν όχι μόνο από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άλλα και από γαλάζιους βουλευτές  και δη την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία -όπως και ο Κώστας Τζαβάρας- έχει τοποθετηθεί δημόσια, υποστηρίζοντας πως το απόρρητο για την λειτουργία της ΕΥΠ αίρεται ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει αρμοδιότητα ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κώστας Τζαβάρας με επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα ζήτησε την αντικατάστασή του. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το έκανε γιατί επιθυμεί να διατηρήσει τις απόψεις του χωρίς να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα του.