2
Μαρτίου
2021
- 12:01
Τελευταία τροποποίηση στις 2 Μαρτίου, 2021 - 12:03
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν το παράκαναν με το φαγητό. Μπορεί να μην έτρωγαν πολύ όμως φρόντιζαν να έχουν τροφές καλής ποιότητας.
Όσοι αθλούνταν και διέθεταν καλλίγραμμο σώμα δε, είχαν κάποιες αγαπημένες τροφές. Αυτό που δεν έλειπε μάλιστα ποτέ από το τραπέζι ήταν το κρασί ακόμα και το πρωί! Ήταν τόσο βασικό συστατικό στην διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων που ήταν μέρος του πρωινού αλλά και των υπολοίπων γευμάτων.
Για πρωινό, προτιμούσαν το κριθαρένιο ψωμί, βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί (ο άκρατος οίνος), και το συνδύαζαν συχνά με ελιές και σύκα.