Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 -

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» με χιόνια και δριμύ ψύχος.. Χιόνια και στην Αττική -Στα λευκά Πεντέλη, Υμηττός, Πάρνηθα..Με χιόνια και πολικό ψύχος ξεκίνησε στην χώρα μας η πρώτη φάση της επέλασης της κακοκαιρίας Ελπίς.Χιονόπτωση σημειώνεται ήδη στα ορεινά της Βόρεια Ελλάδας σε περιοχές όπως η Καβάλα, η Λάρισα και η Δράμα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.Από πλευράς θερμοκρασίας μεγάλο μέρος της χώρας φαίνεται να μπαίνει στην κατάξυψη, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος βρίσκεται υπό του μηδενός.

Πολύ χιονόνερο έχει φέρει αυτή την ώρα  το βαρομετρικό χαμηλό που κινείται στις Κυκλάδες την Ρόδο και το Καστελλόριζο

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με ευρεία σύσκεψη να πραγματοποιείται υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη,με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί και ο δήμος Αθηναίων, που διατηρεί ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων της πόλης.

Η κατάσταση στην Αττική

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τα ξημερώματα  δείχνει τις άγριες διαθέσεις της και στην Αττική με πολικό κρύο και χιονόπτωση

Ηδη έχει χιονίσει στα ορεινά του νομού. Πεντέλη, ο Υμηττός, Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία έχουν ντυθεί στα λευκά. Ιδιο είναι και το σκηνικό σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας.

Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας
Τα χιόνια άρχισαν ήδη να πέφτουν στην Αττική, με την τροχαία, όπως ανακοίνωσε, να αναγκάζεται να διακόψει την έλευση των οχημάτων στους εξής δρόμους:

1) Στη λεωφόρο Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη

2) Στην οδό Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του "414" προς Ν. Μάκρη

3) Στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύμαρα κυκλοφορίας

Λευκό τοπίο στην Πάρνηθα
Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε χιονισμένες εικόνες από το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα συνθέτουν το χειμωνιάτικο τοπίο.

Χιονισμένος ο Υμηττός
Χιονισμένος είναι και ο Υμηττός, καθώς έπεσε αρκετό χιόνι τα ξημερώματα.

Καιρός live – Προβλήματα και στον Υμηττό - Newsbomb - Ειδησεις

Από τα ξημερώματα χιόνιζε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» ξεκίνησε από τα ξημερώματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και όπως φαίνεται στα βίντεο που εξασφάλισε το iefimerida, το πρώτα χιόνια έχουν καλύψει την περιοχή. Σύμφωνα με κατοίκους η χιονόπτωση ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα και έως τώρα έχει 5 με 10 πόντους χιόνι.