Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου που εντοπίστηκε σε καταψύκτη



Ξεκίνησε σήμερα, με την κατάθεση του αδελφού του θύματος, η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Ιανουάριου του 2016 σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Το έγκλημα έγινε τον Ιανουάριο του 2015, στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του θύματος, αλλά το πτώμα βρέθηκε 12 μήνες μετά όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ένας δικαστικός επιμελητής το εντόπισαν στον καταψύκτη.

Στο εδώλιο κάθισε σήμερα η 50χρονη, πρώην σύζυγος του ναυτικού με καταγωγή από την Βουλγαρία, η οποία φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία του, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα.

Η κατηγορούμενη μετά τη δολοφονία είχε φύγει για την Βάρνα Βουλγαρίας μαζί με τον γιο της, από τις 7 Ιανουαρίου 2015, έχοντας μαζί της περίπου 300.000 ευρώ.

Σε βάρος της 50χρονης εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης και η γυναίκα έπεσε στα χέρια των αρχών στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία.

Αν και εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να μην εκδοθεί στη χώρα μας, τελικά, δεν τα κατάφερε.

Συγκατηγορούμενή της είναι μια 27χρονη συμπατριώτισσα της η οποία προανακριτικά είχε περιγράψει το έγκλημα, ομολογώντας ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου.

Ωστόσο, στη συνέχεια αναίρεσε τους αρχικούς της ισχυρισμούς επιμένοντας πως την μοιραία ώρα δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Η 50χρονη μαζί με τους συνεργούς της φέρονται να είχαν στήσει καρτέρι στον 63χρονο ναυτικό τον οποίο αφού ενδεχομένως ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον έδεσαν χειροπόδαρα.

Το κεφάλι του 63χρονου καλύφθηκε με πανί και μονωτική ταινία και αργότερα τοποθετήθηκε μέσα στον καταψύκτη όπου βρέθηκε σε εμβρυακή στάση.

Για την υπόθεση αναζητείται και ένας 29χρονος Βούλγαρος, ενώ τα στοιχεία των δύο άλλων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο έγκλημα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.