Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 11. Ιουλίου 2020

Ξεκίνησε η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο ΦάληροΣτην αστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά στοχεύει ο δήμος με την ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο, η οποία μόλις ξεκίνησε. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέα πεζοδρόμια και παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, καινούργια ασφαλτικά στο οδόστρωμα, ανάπλαση πρασίνου, νέο φωτισμό led, νέους υπογειοποιημένους κάδους και πύκνωση φρεατίων.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς «εκσυγχρονίζεται πλήρως η περιοχή, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα με τα ανισόπεδα πεζοδρόμια, υλοποιούνται παρεμβάσεις πρασίνου και αλλάζει προς το καλύτερο ένα κεντρικό σημείο του Νέου Φαλήρου, επ΄ ωφελεία των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης».

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ακόμη, πως πέρα από το στρατηγικό πλάνο για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δημοτική Αρχή να υλοποιούνται έργα που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, σε σχετική δήλωση, τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, καθώς όπως ανέφερε, «έχει ιεραρχήσει τα προβλήματα της περιοχής μας και με έμπρακτο τρόπο τα επιλύει».