Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ξεκίνησαν από Λονδίνο για Αθήνα με το ποδήλατο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα



Μια ενθουσιώδης έκρηξη συναισθημάτων και οι επιτυχίες στη ζωή, δεν είναι πάντα αρκετά ώστε να επηρεάσουν και να βάλουν ένα αξιομνημόνευτο στίγμα στην πορεία της Ιστορίας!

Χρειάζονται ιδανικά από μέταλλο, με ιδιότητες όπως αφοσίωση, αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, συνέπεια! Χρειάζεται μια φιλοσοφία ζωής που διέπεται από γενναιοδωρία ψυχής, ικανή να ανατρέψει δεδομένα, ή ακόμη και τετελεσμένα.

Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από μια αυθόρμητη ιδέα μιας παρέας ποδηλατιστών, της Βασιλικής Βούτζαλη και των Στέφεν Στράιχ (Steffen Streich), Γιάννη ΕυθυμίουΒασίλη ΚόρδαΣταύρου Σούμα, αναβιώνει με τη βοήθεια δυναμικών ενεργειών από ανθρώπους και προσωπικότητες με σταθερές αξίες, ήθος και όραμα!

Ποδηλάτες Λονδίνο - Αθήνα

Την Κυριακή (14/8), πέντε ποδηλάτες ξεκινούν από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, όπου κρατούνται τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, για ένα ταξίδι 3.000 χιλιόμετρων, ως το το Μουσείο της Ακρόπολης όπου υπολογίζεται να φτάσουν το απόγευμα της 28ης Αυγούστου. Στο πλάι τους, εκτός από την ελληνική σημαία, θα φέρουν με δυναμικό τρόπο και το σύνθημα «Bring Them Back», για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

 Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, με άμεσες και προστατευτικές ενέργειες και δράσεις του, έδωσε πραγματική σάρκα και οστά σε αυτή την ιδέα, προκειμένου να γίνει αυτή ορατή στα μάτια όλων. Στηρίζοντας ταυτόχρονα έναν οραματιστή, αλλά και γνήσιο φιλέλληνα, τον κύριο Άλεξ Κούλα, ο οποίος πρόσφερε πολύτιμο οξυγόνο στα αρχικά και όχι μόνο στάδια της ιδέας, την κατάλληλη στιγμή. Όπως εκείνοι που, κάποτε, με τα ανιδιοτελή κίνητρά τους και με προσωπικό κόστος, προσφέρθηκαν σε μία άλλη σημαντική στιγμή της ιστορίας μας...

Ποδηλάτες Λονδίνο - Αθήνα

Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, σε ένα πάντα φιλόξενο σημείο αναφοράς στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Καλυψούς 1, μια σεμνή οικογενειακή συνέντευξη Τύπου που είχε όμως ένα δυναμικό μήνυμα από τον Δήμαρχο, κ. Φωστηρόπουλο, έδωσε το σύνθημα και όλα πήραν το δρόμο τους.

Ποδηλάτες Λονδίνο - Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά, και όλοι οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν ούτε η τελευταία, που άνθρωποι όπως ο κ. Κούλας -ο οποίος από το 2017 έχει ξεκινήσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις και Δημάρχους με δυναμική και ευαισθησία, θα συνεχίσουν να προσφέρουν σε όσους έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και άμεσα να ενεργούν.

Ποδηλάτες Λονδίνο - Αθήνα

πηγη palaiofaliro.gr