Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Ξανά στις κάλπες στην Ημαθία – Γιατί θα ψηφίσουν ακόμα μία φορά για δήμαρχοΠροκηρύχθηκαν ξανά  δημοτικές εκλογές σε περιοχή της Ημαθίας, ύστερα από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας. Η ημερομηνία των νέων εκλογών ορίστηκε στις 7 Απριλίου. Εάν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, θα στηθούν κάλπες και στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με το inveria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, θα γίνει επανάληψη των δημοτικών εκλογών 2023 στον δήμο Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, καθώς κρίθηκε ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ», με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφιος, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω δήμο.

Στην επίσημη προκήρυξη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, οι οποίες καθορίστηκαν στις 7 Απριλίου 2024 και εάν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, στις 14 Απριλίου 2024. 

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας έχοντας υπόψιν την απόφαση του Α’ Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, με την οποία ακυρώνει τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 8η Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αλεξάνδρειας και διατάσσει την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας και το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα “Επανάληψη εκλογών στο Δήμο Αλεξάνδρειας”, προκηρύσσει τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων με την συμμετοχή των συνδυασμών α) μαζί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, β) ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και γ) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.