Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας την Πέμπτη



Αξιόλογες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά κύριο στα δυτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στους Παξούς (51 χιλιοστά).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στη Θράκη. Η κυκλοφορία που επικρατεί στην ατμόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης και την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.
Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 08/12 και σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο με την μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές και τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: meteo.gr