Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βρέθηκε το εκπαιδευτικό αεροπλάνο. Εντοπίστηκαν συντρίμμια



Εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης,  στην Ελάτη συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείτο από την Κυριακή.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το πληροφορίες τις Αρχές ειδοποίησε κυνηγός. Το σημείο που φέρεται να εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είναι μια χαράδρα στο χωριό Δίκορφο 20 χιλιόμετρα από τους Μηλιωτάδες.

Πρόκειται για δύσβατο σημείο, στο οποίο σπεύδουν δυνάμεις του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ.  Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Στις έρευνες, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής, συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις.