Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βόζεμπεργκ: Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να κλείσει η αξιολόγηση, επιβαρύνει τον λογαριασμό



«Η κυβέρνηση αδικαιολόγητα απολύτως από ένα σημείο και μετά έχει καθυστερήσει τόσο πολύ, που τώρα η αξιολόγηση, αν δεν κλείσει χθες, αύριο θα είναι μία χειρότερη μέρα» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Τώρα είτε το θέλουμε, είτε όχι, όποιος και να ήταν διαπραγματευτής, μπαίνει στη δίνη των ισορροπιών των μεγάλων δυνάμεων, που αντιμετωπίζουν προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και δυσκολεύουν πάρα πολύ τα πράγματα. Κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνει τον λογαριασμό σ΄εμάς, δηλαδή τα μέτρα που συνέχεια προτείνουν για εσωτερική κατανάλωση, αλλά και για το γεγονός ότι εμείς δεν έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας, όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών» επισήμανε.

Διευκρίνισε δε ότι η ΝΔ «μπορεί να ζητάει εκλογές εδώ και τώρα», όμως «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, καθώς κάθε μέρα που περνάει και ιδιαίτερα αν υπερβούμε την 20η Φεβρουαρίου αλλάζουν τα δεδομένα, επί τα χείρω για τα δικά μας συμφέροντα».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε: Η ΝΔ ορθώς ζητάει εκλογές, γιατί δεν θα είχε φτάσει στο να αυξήσει τον λογαριασμό, να ζητούν οι δανειστές τώρα μέτρα 4,2 δισ., να έχει φορτώσει 85 δισ. από το γεγονός ότι θα έπρεπε εδώ και έναν χρόνο να έχει κλείσει η αξιολόγηση και από το γεγονός ότι υπάρχει μία διαφορετική πολιτική συνταγή για την έλευση των στόχων που έχουν υπογραφεί, την οποία με σαφήνεια, κοστολογημένη, έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «την έκανε απαραίτητη ο υπουργός Οικονομικών, που τη ζήτησε, την έκανε απαραίτητη και η συμφωνία του πλεονάσματος των 3,5 δισ.».