Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Βορίδης: Αποκλείεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους εργαζομένους



Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και για την πορεία των προσλήψεων στο Δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας καθώς αυτό το μέτρο θα ήταν δυσανάλογο.

Ειδικότερα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο κ. Βορίδης, σημείωσε στρέφοντας πίσω τις βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Τσίπρας, το αίτημα του για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πχ. στους ένστολους, το συνοδεύει από την αναστολή της σύμβασης εργασίας όποιου δεν εμβολιαστεί; Σωστά; Το Λέω γιατί αυτά πάνε μαζί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει μόνο για τους υγειονομικούς και όσους είναι σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Αποκλείεται να υπάρξει και για άλλους; Δεν το σκεφτόμαστε; Υπάρχει μια εξέλιξη κλιμακούμενη. Παίρνουμε μέτρα, προφανώς περισσότερα από τα απαιτούμενα, αλλά υπάρχει μια αναλογικότητα. Θα μπορούσαμε να πάμε αύριο και να πούμε ότι διευρύνεται η υποχρεωτικότητα σε κάποιους κλάδους; Αυτό είναι κάτι που είναι ανοιχτό».

Για την Εκκλησία, ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι διακρίνει την βούληση του Αρχιεπισκόπου να υπάρξει έλεγχος για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες.