Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βόλος : Άγρια κακοποίηση σκύλου – Έδεσαν πέτρες και τον πέταξαν στη θάλασσα



Μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στον Αναυρο Βόλου μια γυναίκα όταν είδε μέσα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, έναν σκύλο πνιγμένο.

Η γυναίκα ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Βόλου και λιμενικοί με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους περισυνέλλεξαν το άψυχο σώμα του σκύλου και το μετέφεραν στην ακτή.
Όπως διαπιστώθηκε τα πόδια και το σώμα του σκύλου ήταν δεμένα με σχοινί και επιπλέον πάνω στον κορμό του ζώου είχε δεθεί ένα κομμάτι πλάκας, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται για την πλακόστρωση πεζοδρομίων.

Ο δράστης της φρικτής αυτής πράξης αναζητείται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο βόλου.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί σχετικά και το Δήμος Βόλου για να εξεταστεί εάν ο σκύλος έφερε τσιπ, ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας θα αναλάβει την υγειονομική ταφή του άτυχου ζώου.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου από ιδιώτη, για τον εντοπισμού νεκρού ζώου (σκύλου), στη θαλάσσια περιοχή ‘ἈΝΑΥΡΟΥ» Μαγνησίας.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω ζώο είχε τυλιγμένο στον κορμό και στα πόδια του ένα σχοινί με δεμένες πέτρες.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία, για την υγειονομική του ταφή».