Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βοηθοί νοσηλεύτριες εμπλεκόμενες σε αυτοκτονία ασθενή τους



Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, θα εξεταστεί στη δικαιοσύνη η αυτοκτονία 61χρονης στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την οποία δύο βοηθοί νοσηλεύτριες εμπλέκονται είτε αναφορικά με την πρόληψη είτε με την αποτροπή του περιστατικού. 

Τόσο το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη- καταγγέλλουν τη δίωξη σε βάρος των βοηθών νοσηλευτριών, καθώς όπως υπογραμμίζουν με τη δίωξη αυτή επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες που έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κεφαλονιά, στη μη ορθή αντιμετώπιση εκείνων που είναι ψυχικά ασθενείς.  

Τι καταγγέλει αναλυτικά το Σωματείο των εργαζομένων:

Το Δ.Σ. του Σωματείου είχε εντοπίσει το πρόβλημα και με το υπ' αριθμ. 22/28-6-16 είχε ενημερώσει το Υπουργείο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του ΓΝΚ. Επανήλθε με νέο έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 13/12-9-17) από το Διοικητικό Συμβούλιο, το Επιστημονικό Συμβούλιο, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο ζητώντας την «άμεση λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΓΝΚ ώστε να νοσηλεύονται σε θεραπευτικό περιβάλλον οι ασθενείς που χρήζουν ενδονοσοκομειακής φροντίδας, όπως απόπειρες αυτοκτονίας και άλλα ψυχιατρικά περιστατικά».

Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλαπλά τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο διοίκησης, μένει ωστόσο να αποφανθεί η δικαιοσύνη.