Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βατόπουλος: Χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι χωρίς υποδομή είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων



Για τις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους με τα μωρά τους μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προυπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει όπωσδήποτε να επιλυθεί».

Αναφορικά με την χθεσινή αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας ο ίδιος σχολίασε πως «γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολούθουμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανα πάσα στιγμή ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα».

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο ο ίδιος σημείωσε πως η επιστημονική κοινότητα πάντα έλεγε ότι για να βγει εμβόλιο χρειάζεται μια διαδικάσία η οποία μπορεί να είναι ταχεία αλλά το πιθανότερο είναι να είναι σχετικά βραδεία.