Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Βασιλακόπουλος: Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα



Στο τραπέζι έχει πέσει και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από σήμερα«κόκκινες» περιοχές.

Στο ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναφέρθηκαν σήμερα οι καθηγητές Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ και Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να μπει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, εφόσον δε λειτουργεί η εστίαση. Επίσης, υποστήριξε ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με Click in shop με ραντεβού.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως η Αττική είναι η πιο μεγάλη δεξαμενή πληθυσμού της χώρας και πως αν παρθούν μέτρα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στο θέμα της αύξησης κρουσμάτων.

«Η τάση είναι αντίστοιχη με εκείνη του Οκτώβρη. Αν το αφήσουμε, θα είναι προβληματική η Αττική. Πρέπει να δράσουμε τώρα», τόνισε. Για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα είπε ότι «είτε στις 6 είτε στις 8 οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία. Το 50% και πάνω που λέει η ΚΥΑ δεν τηρείται από τους εργοδότες».

Τέλος, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι στο τραπέζι είναι ακόμα και το να γίνεται η κυκλοφορία του κόσμου ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν κοροϊδεύει κάποιον αν στέλνει 7 sms την ημέρα για να βγει».