Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022 -

Βαρβιτσιώτης: Η διαδρομή της Ελλάδας στην ΕΕ παρακαταθήκη για το μέλλον μαςΣτην ξενάγηση της υπαίθριας φωτογραφικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων Ελλάδας- ΕΕ, με τίτλο «40 χρόνια σε 40 λέξεις»… και ένα γραμματόσημο», παραβρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία κοσμεί την περιμετρική περίφραξη του Εθνικού Κήπου.

Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι «τα 40 χρόνια που πέρασαν από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα δεν ήταν χρόνια ανέφελα ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη». Ωστόσο, όπως είπε, «μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις και η Ευρωπαϊκή Ελλάδα δυνάμωσε αλλά και η ίδια η Ευρώπη απέκτησε σάρκα και οστά απέναντι σε προκλήσεις που δεν είχε φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Μεγάλωσε, διευρύνθηκε, αγκάλιασε περισσότερες πολιτικές και σήμερα έχει γίνει το κοινό σπίτι των 500 εκατομμυρίων κατοίκων της». Και συνέχισε, λέγοντας: «Για εμάς, που περάσαμε μέσα από κρίσεις και παλέψαμε για την παραμονή μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρέος είναι να μην αφήσουμε τις θυσίες να πάνε χαμένες, να δυναμώσουμε τη φωνή μας μέσα στην Ευρώπη και να δυναμώσουμε και το ρόλο της Ελλάδας μέσα στην κοινή μας οικογένεια».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «υπενθύμιση αυτής της διαδρομής για εμάς αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον, ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση στους στόχους και πάνω από όλα ένα πνεύμα συνεργατικότητας με τις άλλες χώρες-μέλη, με τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλους τους θεσμικούς φορείς του κοινού μας οικοδομήματος, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και να αποκτά τα ωφελήματα που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».