Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βανδαλισμοί στο Μετρό «Ακρόπολη»: Αλβανός, Τούρκος, Γερμανός, Βρετανός, Σύρος στους 43 συλληφθέντες



«Πολυεθνική» ήταν η ομάδα των δεκάδων ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση στον σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη» λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Για την επίθεση συνελήφθησαν συνολικά 43 οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ανάμεσα στους 43 συλληφθέντες βρίσκονται δέκα αλλοδαποί από συνολικά εννέα χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνελήφθησαν ταραξίες από την Αλβανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ιράν, τη Συρία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι 13 από τους 43 είναι «γνωστοί» στις αρχές καθώς στο παρελθόν έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ ως ύποπτοι για συμμετοχή σε «δράσεις» του αναρχικού χώρου. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, είχαν προσαχθεί μετά από πορεία για την εκκένωση κατάληψης στη Ματρόζου.

 
5052500-_1_5052498

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομάδα των βανδάλων κατέβηκε τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη, έγραψε συνθήματα εξωτερικά του σταθμού και στη συνέχεια κινήθηκε προς τις αποβάθρες όπου προκάλεσε φθορές, πέταξε μπογιές, έγραψε συνθήματα, έβαψε αντίγραφα αγαλμάτων που υπάρχουν στο επίπεδο της αποβάθρας και έσπασε ένα ΑΤΜ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να διαφύγουν με συρμό του Μετρό ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι εγκλωβίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

«Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συρμό για να διαφύγουν. Αμέσως δόθηκε εντολή να μην ξεκινήσει ο συρμός με αποτέλεσμα να φτάσουν γρήγορα οι αστυνομικές δυνάμεις και να τους εγκλωβίσουν μέσα στο συρμό. Για αυτό άλλωστε είχαμε τόσες πολλές προσαγωγές από την αστυνομία χτες το βράδυ» είπαν χαρακτηριστικά πηγές στο protothema.gr.

505250750525065052497-_1_