Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τσίπρας: Θα κριθεί η ικανότητα της Ελλάδας να αξιοποιήσει τις κατακτήσεις στην εξωτερική πολιτική



«Στο επόμενο διάστημα θα κριθεί η αξιοπιστία της ΕΕ και η ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει όλες τις σημαντικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών στην εξωτερική πολιτική». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην 4η Ευρω-αραβική Διάσκεψη.

«Το μεγάλο ζήτημα για το μέλλον των ευρωαραβικών σχέσεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας, δεν αφορά μόνο την πλούσια κοινή ιστορία μας, ούτε τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, ούτε τους οικονομικούς δείκτες, αλλά το να υπάρχει η πολιτική βούληση και το όραμα για να μπούμε σε μια νέα εποχή, ειδικά τώρα, που η αποσταθεροποίηση και η ρευστότητα εντείνεται ξανά δυστυχώς στην περιοχή μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του.

Αφού επισήμανε ότι η αναβάθμιση της ευρωαραβικής ατζέντας οφείλει να αποτελέσει σημαντικό στόχο της επόμενης περιόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στο επόμενο διάστημα σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί τόσο η αξιοπιστία της ΕΕ όσο και η ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει όλες τις σημαντικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών στην εξωτερική πολιτική που της έδωσαν μια νέα γεωπολιτική δυναμική στην περιοχή».