Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 5. Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Χθες δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημερώνει για τα αποτελέσματα του Eurοgroup. 

Δόθηκε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές, εκτίμησε ο Αλ.Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως καθοριστικό πρώτο βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Για τον ελληνικό λαό, συνέχισε ο κ. Τσίπρας δόθηκε μια σαφής δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων σε ένα χρόνο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που είχε η ανάπτυξη συμμαχιών για την προώθηση των ελληνικών αιτημάτων, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο Κυπριακό και των συνομιλιών που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κύριος Παυλόπουλος επισήμανε πως «την χθεσινή απόφαση πρέπει να την εκλάβουμε ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας εξόδου από την κρίση με τις μεγάλες και άδικες θυσίες».

Θέλω να σας τονίσω ότι είμαι εδώ, παρών, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού μου ρόλου, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «χθες αποδείχθηκε, με αφορμή την Ελλάδα, η αρχή της αλληλεγγύης με όλα τα προβλήματα λειτουργεί στην Ευρώπη».