Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας: Προτείνει τον Σκουρλέτη για νέο γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ



Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Παναγιώτη Σκουρλέτη ως τον επόμενο γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως προτείνει τον νυν υπουργό Εσωτερικών για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον τελικώς, η Κ.Ε. εγκρίνει την εισήγηση του κ. Τσίπρα, τότε αυτομάτως δρομολογούνται όλες οι εξελίξεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Το τέλος των μνημονίων επιβάλλει και αλλαγές στο κόμμα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα, τον κ. Ρήγα και είπε ότι το κόμμα πρέπει να γίνει πιο δυνατό, είπε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στόχος, «να αναδείξουμε προσωπικότητες και συλλογικότητες που θα μοιράζονται την αγωνία μας για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για να εμπεδωθούν οι μεγάλες αλλαγές».

Επίσης, είπε, θα είναι η χρονιά των Ευρωεκλογών, «που θα την δώσουμε μαζί με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά και μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν αποδέχονται το μονόδρομο της λιτότητας, του ρατσισμού και του δημοκρατικού ελλείμματος».

Στις εκλογές «το κόμμα μας και ο λαός πρέπει αποφασισμένος και αισιόδοξος να ξαναδώσει μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης»

«Στο τέλος της τετραετίας, το ερχόμενο φθινόπωρο, έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, τις εθνικές εκλογές», τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι στο δρόμο προς αυτές «θα βρούμε μπροστά μας όλες τις γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας. Αδίστακτες και διψασμένες για την παλινόρθωση». Τόνισε ότι «εκεί το κόμμα μας και ο λαός πρέπει αποφασισμένος και αισιόδοξος να ξαναδώσει μήνυμα ελπίδας», μήνυμα νίκης.