Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσιόδρας από το γηροκομείο: Η διασπορά σε τέτοιους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό



Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σε γηροκομείο της Αττικής όπου διενεργήθηκαν τεστ κορωνοϊού βρέθηκαν περίπου 35 θετικά κρούσματα σε σύνολο 70 δειγμάτων.

Στο γηροκομείο, το οποίο αποκλείστηκε αμέσως - βρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά την επίσκεψη του στο γηροκομείο, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας προέβη σε δηλώσεις.
«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», είπε.
Ενώ τόνισε πως πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να τη δούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε και την βλέπουμε. Στην Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν. Και η Θεσσαλονίκη πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά.
Ο κύριος Χαρδαλιάς απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων είπε, πως η ιχνηλάτηση έχει ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.