Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τρόμο προκαλούν οι πληροφορίες για τους δύο δραπέτες που δεν έχουν συλληφθεί



Τρόμο προκαλούν οι πληροφορίες για το ιστορικό για τους δύο δραπέτες κακοποιούς που απέδρασαν στον Πειραιά κατά την μεταγωγή τους στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δύο δραπέτες είναι Αλβανός εκτελεστής, ο οποίος το 2011 εκτέλεσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο και έσφαξε τον 2,5 ετών γιο του θύματος. Το 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του αρχηγού του.


Ο δεύτερος δραπέτης κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τον εντοπισμό τους.

Πώς έγινε η απόδραση
Οι κρατούμενοι βρίσκονταν σε βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. Μόλις αυτό μόλις μπήκε στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά, εκείνοι βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλούβα με την οποία γινόταν η μεταγωγή 11 κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού μπήκε στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», με προορισμό τα Χανιά, τέσσερις κρατούμενοι βγήκαν και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο του πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να φωνάζουν στους λιμενικούς «Κρατούμενοι φεύγουν, πιάστε τους!».

Οι λιμενικοί κατάφεραν να πιάσουν τον ένα την ώρα που έβγαινε από το πλοίο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβε έναν ακόμη κρατούμενο, έξω από το χώρο του λιμανιού. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο που διαφεύγουν. Ωστόσο οι άλλοι δύο κρατούμενοι κατάφεραν να εξαφανιστούν.