Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τρομάζουν οι αποκαλύψεις για τον 15χρονο που αυτοκτόνησε. Κι άλλο παιδί θύμα bullying στο σχολείο



Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου από γονείς που μιλούν για το bullying που έχουν δεχθεί τα παιδιά τους στο σχολείο που φοιτούσε και ο άτυχος 15χρονος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, όπως είπε στον Αντ1 ''είναι πολλά τα περιστατικά, το παιδί μας χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τον λεκτικό εκφοβισμό που αντιμετωπίζει στο σχολείο από τους συμμαθητές της'' και όπως υποστήριξε ''ενημερώθηκαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από μία αποβολή''.

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα οδύνης , είπαν το απόγευμα της Τρίτης, το τελευταίο αντίο στον 15χρονο μαθητή που έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Ant1, δεκάδες μαυροφορεμένα παιδιά βρέθηκαν στην κηδεία του, στάθηκαν δίπλα στους γονείς του 15χρονου για να πουν το τι συμβαίνει μέσα στα σχολεία τους, με ένα λευκό τριαντάφυλλο και με ένα ''γιατί'' ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους και ''γιατί'' ο συμμαθητής τους πήρε αυτή την απόφαση.

Ολοι αναρωτιόντουσαν γιατί να γίνει αυτό το κακό και με παγωμένη την ανάσα αναμένει το Πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση με την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη. Οι φίλοι του με σπαραγμό είπαν το δικό τους ξεχωριστό αντίο λέγοντας πως τώρα επιτέλους θα ξεκουραστεί από την αβάσταχτη πίεση στην οποία βρίσκονταν και τον παρακαλούσαν να ους προσέχει από εκεί ψηλά!

Τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ ερευνά κάθε δυνατή πηγή για άντληση πληροφοριών με την προσοχή να στρέφεται στα σημειώματα που άφησε ο 15χρονος αλλά και το προσωπικό του ημερολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι άτομα οι οποίοι είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν και την άρση του απορρήτου, προκειμένου να μάθουν με ποιους είχε συνομιλήσει ο νεαρός πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.