Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τρίκαλα Ημαθίας: Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 37χρονου



Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 37χρονου Β.Μ.  στα Τρίκαλα Ημαθίας ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» που βάζει λουκέτο.

Συνάδελφοί του τονίζουν στο protothema.gr πως ο άτυχος Β. Μ. έβαλε τέλος στην ζωή του επειδή έχασε την δουλειά του.

Κανείς δεν περίμενε πως ο 37χρονος Β. Μ. θα έφτανε να βάλει τέλος στην ζωή του καθώς είχε έρθει αντιμέτωπος με το εργασιακό αδιέξοδο μετά και το κλείσιμο του εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας.

«Ο Β.Μ. εργαζόταν γύρω στην πενταετία στο εργοστάσιο, μιλάμε για ένα ευγενικό, ήσυχο και εργατικό παιδί. Ένας ορθολογικότατος άνθρωπος. Πριν από μια εβδομάδα η εταιρία μας, έβγαλε, ένα εθελούσιο πρόγραμμα, δίνοντάς μας διπλάσια αποζημίωση ή απόλυση. Εμείς μέσω του υπουργείου προσπαθήσαμε να βρούμε μια μέση οδό. Καταφέραμε να πάρουμε μια παράταση και να πάει η πρόταση της εταιρίας μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου. Την Τρίτη το μεσημέρι ο Β.  όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, είχαν έρθει σε τρομερή πίεση καθώς σκεφτόμασταν όλοι τι θα κάνουμε και αν θα δεχτούμε την εθελουσία ή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ο Β. τελικά δέχτηκε να υπογράψει την εθελουσία» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μισοκέφαλος συνάδελφος του άτυχου 37χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος είχε έρθει σε πίεση προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει και αναρωτιόταν γιατί να κλείσει το εργοστάσιο που έδινε ψωμί σε τόσες οικογένειες.

«Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη το πρωί, ήρθε σε μας, τους εναπομείναντες εργαζόμενους, περίπου 13 άτομα, οι οποίοι συνεχίζαμε την απεργία μας. Όταν τον είδαμε καταλάβαμε ότι κάτι έχει, φαινόταν ξενύχτης και κουρασμένος. Ξαφνικά, άρχισε να κλαίει και να τρέμει, λέγοντάς μας πως θέλει να πάρει την υπογραφή του πίσω. Μαζευτήκαμε γύρω του να τον ηρεμήσουμε. Ήταν σε ταραχή. Αφού ηρέμησε πήγε στην εταιρία, μέσα στο εργοστάσιο και τους ζήτησε να αναιρέσει την υπογραφή του, κάτι που δεν κατάφερε αφού το συμβόλαιο της εθελουσίας ήταν δεσμευτικό. Την Πέμπτη στις 20 Ιουνίου, πήγαμε το σωματείο στην Αλεξάνδρεια για διαμαρτυρία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γάλακτος. Είχε έρθει και ο Β. και τον πήγα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας προκειμένου αν του πουν πως μπορεί να πάρει την υπογραφή του πίσω. Οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας του πρότειναν κάποιες λύσεις. Σήμερα Παρασκευή δυστυχώς μάθαμε τα άσχημα νέα, ότι ο Β. κρεμάστηκε στο σπίτι του. Φυσικά και συνδέεται ο θάνατος του με την πίεση του τελευταίου διαστήματος και το κλείσιμο του εργοστασίου» είπε ο συνάδελφός του, Γιάννης Μισοκέφαλος.

Το χρονικό της αυτοκτονίας 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο 37χρονος άντρας το μεσημέρι της Παρασκευής αφού τελείωσε το φαγητό του με τους δικούς του σηκώθηκε από το τραπέζι, βγήκε στην αυλή και προχώρησε μέχρι την σιδερένια σκάλα από την οποία κρεμάστηκε.

Τον αυτόχειρα εντόπισε ο πατέρας του, ο οποίος άκουσε θόρυβο και βγήκε να δει τι συμβαίνει καθώς ο Β.  δεν απαντούσε στο κάλεσμά του, όταν τον είδε αμέσως κάλεσε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αργά για τον 37χρονο γιο του.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει αναφέρει εάν υπάρχει σημείωμα στο οποίο να αναφερόντουσαν οι λόγοι της πράξης του άτυχου άντρα.