Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραβάει το σχοινί το ψευδοκράτος στην Κύπρο: Στο δικαστήριο οι 5 ψαράδες του κυπριακού αλιευτικού



Το Ψευδοκράτος τεντώνει το σχοινί στην υπόθεση του πληρώματος κυπριακού αλιευτικού, που συνελήφθη σε διεθνή ύδατα.

Οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον «δικαστηρίου» στα Κατεχόμενα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας στην οποία ανήκει το κυπριακό αλιευτικό, Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο sigmalive ότι ακόμη δεν γνωρίζουν ποιες κατηγορίες θα απαγγελθούν στο πλήρωμα. Ο ίδιος ανέφερε ότι το κυπριακό αλιευτικό με την ονομασία, "Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα", βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Κερύνειας και φρουρείται από τις κατοχικές αρχές.

Ηδη, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έχει ενημερώσει την πρεσβεία της Αιγύπτου για το περιστατικό.

Η σύλληψη έγινε ενώ το κυπριακό αλιευτικό έπλεε σε διεθνή ύδατα. Βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο». Με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό και συνέλαβαν τους πέντε ψαράδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχει γίνει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι σε επαφή με τις δύο πλευρές για το περιστατικό, για να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.