Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021 -
Heavy rain showers

16 °C

Σήμερα, 6. Δεκεμβρίου 2021

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από τον Ιανουάριο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες..Από τον Ιανουάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο σε μόλις 4 ώρες με το νέο υψηλής ταχύτητας τρένο.

Το τρένο υψηλής ταχύτητας που θα εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη πρόκειται να είναι έτοιμο στα μέσα Ιανουαρίου 2022. Το νέο τρένο θα έχει μέγιστη ταχύτητα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ διευθετείται το θέμα που είχε ανακύψει με την έλλειψη συσκευής αμμοδιασποράς στο σύστημα πέδησης των συρμών (βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση και αδειοδότηση της κυκλοφορίας τους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο).

Πιο συγκεκριμένα, την απόφαση να τοποθετηθούν σύντομα στους συρμούς -από την κατασκευάστρια Alstom- οι απαιτούμενοι αμμοδιασπορείς, ώστε τα τρένα να συμμορφώνονται με τους εθνικούς κανόνες για την ασφάλεια του τροχαίου υλικού και να μπορέσουν να λάβουν την απαιτούμενη πιστοποίηση, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ντάριο Λο Μπόσκο (Dario Lo Bosco), κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 4.0, στη Θεσσαλονίκη.