Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στο Ηράκλειο: "Εσβησε" στην πισίνα στις διακοπές για την επιτυχία της στο σχολείο



Μόλις είχε τελειώσει τις εξετάσεις της στο σχολείο, όπου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, και οι γονείς της έκαναν δώρο τις διακοπές στην Κρήτη.

Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί όμως ότι εκεί, στην πισίνα του ξενοδοχείου της Σταλίδας Ηρακλείου, θα τελείωνε τόσο άδικα η ζωή της 15χρονης.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής νεκρή
, μέσα στην πισίνα, μετά από ώρες αναζήτησης από τους τραγικούς γονείς της.

Στην πόλη που ζούσε και πήγαινε σχολείο η Ιρλανδή ιστιοπλόος, Laura Dempsey, στο Greystones, τα πάντα άλλαξαν από το απόγευμα της Κυριακής, όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η τραγική είδηση.

 

Η 15χρονη ήταν από τους πιο δημοφιλείς νέους, καθώς εκτός από τα μαθήματα ήταν και ενεργό μέλος του ιστιοπλοϊκού ομίλου.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιρλανδίας, το σχολείο της, που είχε κλείσει για διακοπές, άνοιξε και πάλι ώστε να δέχεται τους φίλους και συμμαθητές της και να μπορεί να τους προσφέρει κάποια ψυχολογική βοήθεια.

Οι εκπρόσωποι τόσο του σχολείου και του συλλόγου της, όσο και της τοπικής εκκλησίας δηλώνουν σοκαρισμένοι και πρώτο στόχο έχουν να στηρίξουν τους γονείς της αλλά και τους συμμαθητές της.

Οι γονείς της, που βρίσκονται ακόμα στην Κρήτη για τη μεταφορά της σορού, έχουν τη βοήθεια του ιρλανδικού προξενείου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας.