Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στη Ρόδο: Σοκάρουν οι γονείς των ανήλικων που σκοτώθηκαν κάνοντας θαλάσσιο σπορ



Μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες τη Ρόδο, με δύο ανήλια αδέρφια, να χάνουν τη ζωή τους.

Ειδικότερα, δύο αδέλφια, που είχαν έρθει με την οικογένειά τους στη Ρόδο από την Βρετανία για τουρισμό, ηλικίας 15 και 13 χρονών είναι τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο.

Το χρονικό

Τα τρία παιδιά, ενώ έκαναν το θαλάσσιο σπορ, έσπασε το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος πάνω σε βραχονησίδα.

Ο τρίτος νεαρός που επέβαινε στο αλεξίπτωτο, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί για το αν είναι αδερφός τους ή παιδί άλλης οικογένειας τουριστών.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο παιδί και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Παράλληλα, συνελήφθη από τους λιμενικούς ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των θαλασσίων σπορ και ο χειριστής του ταχύπλοου, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο σήμερα του Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην Βρετανία, καθώς σήμερα αναμένεται στη Ρόδο δημοσιογράφος της Daily Mail.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό και όπως αναφέρει δημοσιογράφος τοπικού μέσου στο Mega ο χειριστής του σκάφους δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα πάνω στο αλεξίπτωτο αγνοώντας ότι από πέρυσι έχει καταργηθεί το τριθέσιο αλεξίπτωτο.

Μάλιστα ο χειριστής αγνοούσε και πως το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών, ενώ στο νησί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές.

Σοκάρουν οι γονείς των ανήλικων

Μετά το τραγικό δυστύχημα, οι γονείς των ανήλικων Βρετανών έφτασαν στο νοσοκομείο πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον πολυτραυματία 15χρονο, τον μοναδικό επιζώντα από την πτήση του τρόμου με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον νεαρό πάνω στο φορτίο, βαριά τραυματισμένο στο πρόσωπο καθώς του έλειπαν κομμάτια από την πρόσκρουση που είχε πάνω στα βράχια. Η μητέρα του δεν άντεξε κι λιποθύμησε μπροστά στο φρικτό θέαμα.

Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της και σύμφωνα με το protothema.gr άρχισε να ρωτάει «Που είναι τα άλλα δυο παιδιά μου;» «Πάρτε τους μακριά, έξω από το νοσοκομείο», είπαν οι γιατροί σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν σπεύσει για να τους ηρεμίσουν.

Οι γιατροί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τις λιμενικές Αρχές ότι τα άλλα δυο παιδιά τους ήταν ήδη νεκρά. Από την άλλη, οι γονείς νόμιζαν ότι απλά είχαν τραυματιστεί και πως θα ακολουθούσαν στο νοσοκομείο μέσα σε άλλα ασθενοφόρα. Ανέφεραν ότι είδαν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν και να απομακρύνονται με το αλεξίπτωτο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ωστόσο ότι θα μπορούσε να τους συμβεί τέτοιο κακό. «Τους βλέπαμε να φεύγουν με το αλεξίπτωτο και μετά τρέχαμε στο νοσοκομείο», είπαν χαρακτηριστικά σε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου.