Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 -

Τραγωδία Λιβύη: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία της 40χρονης νοσηλεύτριαςΤο τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κοιμητήριο του Παπάγου, συγγενείς και φίλοι της 40χρονης Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, που σκοτώθηκε στη Λιβύη.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκε στις πληγείσες, από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό και έμελλε να χάσει τη ζωή της μαζί με ακόμη τέσσερις Έλληνες.

Οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της

Η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού, είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, στις 23 Μαΐου 1980, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

«Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία, πριν ακόμη γεννηθώ»

Με μια συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020, η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη δήλωνε πως ανέκαθεν ένιωθε προορισμένη να υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ… Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», έγραφε.