Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγικό: Χωρίς γιατρούς και ασθενοφόρο η Ακρόπολη ακόμη και στον καύσωνα!



Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του καύσωνα και γιαυτό τον λόγω η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών αποφάσισε το κλείσιμο της Ακρόπολης.

Το υπουργείο Πολιτισμού επικοινώνησε με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από όπου ενημερώθηκε πως η θερμοκρασία βρίσκεται στους 39 βαθμούς Κελσίου και έτσι δόθηκε η εντολή να κλείσει η Ακρόπολη.

Οι Αρχές κατεβάζουν τους τουρίστες από τον ιερό βράχο προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ο αρχαιολογικός χώρος θα μείνει κλειστός από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί και το ίδιο αύριο Παρασκευή, αν συνεχιστεί ο καύσωνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]».

Το τραγικό για την Ελλάδα είναι ότι στον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της χώρας οι επισκέπτες Ελληνες και ξένοι προσεύχονται να μην χρειαστούν ιατρική φροντίδα. Το παραπάνω αποκαλύφθηκε  από καταγγελίες που κάνει  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΕΥΦΑ έστειλε την Τετάρτη (3/7) και σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας – ακόμα και την τελευταία στιγμή – να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα «για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους» και συγκεκριμένα, την ύπαρξη γιατρού αλλά και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο τουλάχιστον τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

«Σας ενημερώνουμε ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει γιατρός στην Ακρόπολη, ο οποίος θα ήταν απαραίτητος για τις πρώτες βοήθειες. Επίσης ζητάμε άμεσα την παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση έξω από τον Αρχαιολογικό χώρο τουλάχιστον τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή», αναφέρεται στο υπόμνημα.