Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκικές ακταιωροί έφθασαν μέχρι το Καστελόριζο…



Τουρκικές ακταιωροί και ιστιοφόρα με υψωμένες τουρκικές σημαίες μπήκαν στον κόλπο του Καστελόριζου σε μια ακόμα προκλητική επίδειξη. Η απαράδεκτη αυτή κίνηση έρχεται μετά τις Οθωμανικές κορώνες του Ερντογάν σε μια ομιλία δυο ωρών όπου παρουσίασε το όραμα του για τον αιώνα της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσίασε η τηλεόραση του open τα τουρκικά πλοία αγνόησαν κάθε κανόνα και συνέχισαν να πλέουν προκλητικά μέσα στον κόλπο του ελληνικού νησιού. Θυμίζουμε ότι σήμερα, 29 Οκτωβρίου, η Τουρκία γιορτάζει τη «Γιορτή της Δημοκρατίας». Σε όλη τη χώρα γίνονται εκδηλώσεις και φιέστες και φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τουλάχιστον 10 ακταιωροί και ιστιοφόρα με τουρκικές σημαίες «αλώνιζαν» στην περιοχή της Μεγίστης και παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ανέφερε πως είναι εύλογος ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία. «Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις», υπογράμμισε και ανέφερε ότι δεν αναμένεται να κοπάσει η ακραία ρητορική της Τουρκίας.