Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τοπικές βροχές και ομίχλη



Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα ο καιρός. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στα ορειοδυτικά όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα δυτικά. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία όμως θα γίνουν νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι και από τα βόρεια, θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα ενταθούν. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες. Ανεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά ασθενείς, και μετά το μεσημέρι νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.