Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τον άλλο μήνα ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Γραικού..



 

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο παραπέμφθηκε να δικαστεί αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης ενδέχεται να αναβληθεί, αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω κορωνοϊού.

Στις 20 Μαΐου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στο εδώλιο του δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο, τον Νοέμβριο του 2016.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος και η το 12μηνό της προφυλάκισης του λήγει στις 30 Μαΐου. Αν συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και τον επόμενο μήνα, λόγω του κορωνοϊού, η εκδίκαση της υπόθεσης ενδέχεται να αναβληθεί , σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο 46χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, περιύβριση νεκρού και κλοπή. Η αστυνομία αποδίδει το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία των ζώων.

Ο κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο του, το Νοέμβριο 2016 ,όταν επισκέφτηκε για τελευταία φορά το σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον έμπορο κρεάτων. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Τον περασμένο Μάιο με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ , ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε θαμμένο αρχικά το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια η σορός του θύματος.