Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 16. Οκτωβρίου 2021

Τι ψάχνουμε να βρούμε, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λένε τα Σκόπια, ΜακεδονίαΗ ιστορία μιας χώρας δεν γεννήθηκε χθες, όπως και η διπλωματική πορεία των πολιτικών παρατάξεων δεν γεννιέται την στιγμή που γίνονται κυβερνήσεις. Οι θέσεις τους και οι αποφάσεις τους, τους ακολουθούν, άσχετα αν τελικά εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε όπως είχε πει ο Μητσοτάκης κάποτε, αφού κι εκείνος μάλλον στήριξε πολλά βήματα της διπλωματικής του πορείας και καριέρας πάνω στη λήθη των Ελλήνων.

Το άρθρο - διακήρυξη που είχε δημοσιευθεί λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στην οποία η Ελλάδα έθεσε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην Συμμαχία είναι νομίζω πολύ αποκαλυπτικό για την δραστηριότητα των ελλήνων πολιτικών που σήμερα ηγούνται αυτής της χώρας.
Διαβάστε και θυμηθείτε ή αν δεν ξέρετε μάθετε ποιοι σημερινοί υπουργοί και στελέχη το υπέγραψαν διότι ο κόσμος το ’χει τούμπανο και ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι. 
Γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» και ζητούν προκλητικά να αναγνωρίσει η Ελλάδα τους γείτονες με τη συνταγματική τους ονομασία .

Αυτό ήταν ξεκάθαρο τότε και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο και σήμερα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δεν ήταν ο μοναδικός, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής,Γιάννης Μουζάλας, ήταν ο μοναδικός που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», έστω και κατά λάθος. 
Πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, αρχές Απριλίου του 2008, η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη και με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. 
Όμως τότε διακόσια και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν θέση κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».
Ξεκάθαρα τους οδήγησαν οι εθνομηδενιστικές τους εμμονές, κόντρα στο κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Μάλιστα εκείνη την εποχή , η εφημερίδα «Αυγή» στις 13/3/2008 είχε δημοσιεύσει άρθρο-διακήρυξη με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν γνωστά στελέχη του κόμματος, αλλά και της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 
Το άρθρο αυτό μάλιστα έγραφε ότι δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον” που να διακυβεύεται, αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία.
Μάλιστα κατηγορούσε για «εθνικισμό» όσους υπερασπίζονταν την Ελλάδα και τις πάγιες θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, παραβλέποντας προκλητικά την ίδια ώρα τον εντεινόμενο εθνικισμό και τις αλυτρωτικές ενέργειες της κυβέρνησης Γκρουέφσκι. 
Ο Γκρουέφσκι μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Βούλγαρου κομιτατζή Ντέλτσεφ στα Σκόπια μπροστά από έναν τεράστιο χάρτη-λάβαρο της «Ενιαίας Μεγάλης Μακεδονίας». Για εκείνη την προκλητική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, τα τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν να ενοχλούνται ιδιαίτερα. 
Τα στελέχη μάλιστα του τότε ΣΥΡΙΖΑ του 5% (2007) που υπέγραφαν το άρθρο-διακήρυξη στην «Αυγή», σήμερα είναι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι βουλευτές Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Ελένη Σταματάκη. Εκτός όμως από τους παραπάνω υπήρξαν και πρόσωπα , τα οποία σήμερα έχουν διοριστεί σε διάφορες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα αρθρογραφούσαν και στην ΑΥΓΗ. Κάποιοι κύριοι από αυτούς ήταν ο Κώστας Αθανασίου (έγινε και γ.γ. Βουλής), Νίκος Καρανίκας (διετέλεσε και σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού), οι κυρίες Κατερίνα Αντωνίου (χρημάτισε πρόεδρος ΕΟΦ), Ξανθούλα Καρανίκα (χρημάτισε σύμβουλος ΟΛΘ), οι κύριοι Φώτης Παλαμιώτης (χρηματίσε ως ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών), Σταύρος Παπαγιαννόπουλος ( χρημάτισε στο Πολιτικό Γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη), ο Αλέξης Πουλιάσης ( ήταν και στο Πολιτικό Γραφείο υπουργού Οικονομικών), Χρήστος Σίμος ( θέση στο Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ), Αγγελος Τσέκερης (είχε θέση και ως διευθυντής Γραφείου Τύπου πρωθυπουργού), η κυρία Ζωή Χαλιδιά (χρηματίσε επικοινωνιολόγος πρωθυπουργού). 
Όμως αυτήν την φιλοσκοπιανή διακήρυξη υπέγραφαν επίσης και πολλά -πρώην πλέον- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος και καλύτερος ήταν ο κ. Γιάννης Μηλιός που έως τον Μάρτιο του 2015 ήταν επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του κόμματος. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο άρθρο-διακήρυξη «κατέβηκε» προεκλογικά από την ιστοσελίδα της «Αυγής», κάτι που έκανε αίσθηση γιατί μάλλον και οι ίδιοι καταλάβαιναν την προδοσία που διατελούσαν ίσως ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Η λίστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε αποκαλούν εκ παραδρομής είτε ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» είναι γνωστή αν κάποιος κάνει την έρευνα του θα την εντοπίσει.
Στην εφημερίδα «Πράβδα» της Μπρατισλάβα ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης αποκάλεσε δύο φορές τα Σκόπια «Μακεδονία», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα λόγω του προσφυγικού ζητήματος. Τι άλλο να πούμε μετά από αυτό ; Ο αναπληρωτής υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου δήλωσε σε ιστοσελίδα των Σκοπίων: «Σας αποκαλώ “Μακεδονία”, όπως ο υπόλοιπος κόσμος». 
Που πάμε λοιπόν και τι ψάχνουμε να βρούμε; Μετά από όλα αυτά, όποιος φωνάζει για το αντίθετο μόνο γραφικός μπορεί να θεωρηθεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος σε δημόσια άρθρα του στο Διαδίκτυο, αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». 
Προκλητικός στα social media ήταν όμως και ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού δημοσιογράφος Ματθαίος Τσιμιτάκης που είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ποια πρώην; όλοι Μακεδονία λένε, πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί».
Βέβαια μετά το διέγραψε και στη συνέχεια να παραιτήθηκε λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Δηλαδή ξέρουν τι κάνουν όλοι αυτοί όταν τα υποστηρίζουν αυτά τα θέματα. Ξέρουν ότι είναι εναντίον της πατρίδας τους , αλλά δεν τους νοιάζει. Παίρνουν πίσω τις θέσεις τους μόνο όταν κινδυνεύει το κόμμα τους. 
Και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αποχώρησαν από το κόμμα μετά τη φιλομνημονιακή στροφή του, αποτελούσαν μόνιμο υποστηρικτή των Σκοπίων:

ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά). Το 2008 το επίσημο όργανό της -η εφημερίδα «Εποχή»- δημοσιεύει άρθρο για διαδήλωση αντεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων στα Σκόπια, από Ελλάδα και... «Μακεδονία», στην οποία θα συμμετάσχει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), με την πρώην βουλευτή Ιωάννα Γαϊτάνη να αποκαλεί ευθαρσώς τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποστηρίζει ότι πίσω από το θέμα της ονομασίας βρίσκονται συμφέροντα Ελλήνων καπιταλιστών.
ΡΟΖΑ. Εχει ζητήσει μέσα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει «το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε λαού (και επομένως και των εθνικά «Μακεδόνων») στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό».
Οικοσοσιαλιστές Ελλαδος. Ως «Οικολογική Παρέμβαση» το 2008 κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”».
Επίσης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους Οικολόγους, τοποθετώντας υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία» χωρίς κανέναν προσδιορισμό.

Σημ
Αν κανείς ψάξει στο διαδίκτυο θα βρει μεγάλο πλούτο αποδείξεων ότι η Ελλάδα αν έχει χάσει το παιχνίδι στη διεθνή σκακιέρα ως τώρα σε εθνικά θέματα, το έχασε γιατί ποτέ σε εθνικά θέματα δεν υπήρχε συνεργασία και αγάπη προς το συμφέρον της πατρίδας από τις παρατάξεις. Είναι αυτό που λένε προδοσία και φοβόμαστε να το πούμε μην μας κατηγορήσουν για εθνικιστές. Μα γιατί είναι εθνικιστές οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την χώρα τους και την ακεραιότητα της ; Γιατί είναι γραφικοί όοι χρησιμοποιούν ως τεκμήριο την ιστορία και τις θυσίες των ηρώων της; 
Κάντε έρευνα και βρείτε ποιους ψηφίζουμε και τι δύναμη τους δίνουμε στα χέρια