Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τι καιρό θα κάνει παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων



Τις πρώτες προγνώσεις για τον καιρό τόσο για την Παραμονή όσο και Ανήμερα των Χριστουγέννων δημοσίευσε η ΕΜΥ.
Πιο αναλυτικά για την Παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Νοεμβρίου, προβλέπονται, γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ενώ για τη μέρα των Χριστουγέννων, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή άνοδο.