Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θύμα ακραίου bullying από συμμαθητές του 15χρονος στην Κω: Τον έσπασαν στο ξύλο και βιντεοσκόπησαν το περιστατικό!



Ενας μαθητής γυμνασίου της Κω, 15 ετών, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οκτώ συμμαθητές του και το περιστατικό βιντεοσκόπησαν άλλοι μαθητές, οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο, όταν το θύμα, μαθητής της Γ' τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρού αδελφού του, 14 ετών, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, όπου του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.
 

Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του μαθητή εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.