Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θρίλερ με την υπόθεση Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγος



Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, στην Ερέτρια.

Και μπορείς, χθες, να πιστοποιήθηκε ως αιτία θανάτου οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου, ωστόσο τα ερωτήματα αναφορικά με το πως ή τι προκάλεσε την πτώση του πολιτικού στην θάλασσα που έμελλε να του κοστίσει τη ζωή, φουντώνουν.

Στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» μίλησε ο Αντώνης Παντελής, ο οποίος είναι κάτοικος Ερέτριας.

«Ήταν Κυριακή μεσημέρι ώρα 1:15. Περπατούσα τον παραλιακό δρόμο. Βλέπω ένα σκάφος που κινούνταν στον κάβο, με μεσαία ταχύτητα και έκανε γύρους μόνο του. Δεν είδα άλλα σκάφος να είναι κοντά του. Δεν είδα άλλο σκάφος να περνάει από το σημείο που ήταν ο Σήφης Βαλυράκης. Είδα μόνο το φουσκωτό του» ανέφερε ο κ. Παντελής.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όταν τα σκάφη κάνουν με αυτό τον τρόπο περιστροφές είναι ακυβέρνητα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είδε άλλο καϊκι κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. «Λένε ότι είδαν ένα καϊκι. Σαν Αντώνης δεν είδα κάτι».

Για ένα σκάφος που περιστρεφόταν ακυβέρνητο έκανε λόγο και ο Βαγγέλης Γκάγκαρης, πρόεδρος Διασωστικής Ομάδας της περιοχής.

H επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και οι εξελίξεις στην υπόθεση

Επιστολής έστειλε η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Ασημίνα, στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στην οποία μιλά ευθέως για «ανθρωποκτονία».

Ανώτατα στελέχη του Λιμενικού περιέγραψαν στο MEGA μία μαρτυρία “φωτιά” που εμπλέκει και άλλο σκάφος στο τραγικό δυστύχημα ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε πως υπήρξε ακόμη και λογομαχία με τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη το αλιευτικό σκάφος προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού στην θάλασσα.

Το Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις από τους μάρτυρες που είδαν το αλιευτικό σκάφος κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Κομβικό στοιχείο για την ερεύνα είναι και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας για το εάν τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν από την μηχανή του δικού του σκάφους ή όχι.

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 03:00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν η σύζυγός του ειδοποίησε το λιμενικό καθώς είχε ώρα να επικοινωνήσει μαζί του και ο ίδιος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση εντοπισμού με Αστυνομικά σκάφη αλιευτικά σκάφη δύτες ελικόπτερο αλλά και πεζές περιπολίες.

Δύο ώρες αργότερα στις 5 το απόγευμα το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε ακυβέρνητο στην περιοχή Αγία Τριάδα… ένα ναυτικό μίλι από το σημείο που βρέθηκε η σορός του.

Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε περασμένο στο χέρι του το κλειδί ασφαλείας το οποίο και θα ακινητοποιούσε το σκάφος σε περίπτωση που θα έπέφτε στη θάλασσα.

Το σκάφος του πρώην υπουργού έχει μεταφερθεί στο εγκληματολογικό για έρευνα ενώ λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε η κηδεία του που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Χθες πολλές μαρτυρίες ανέφεραν στο MEGA ότι κάποιο σκάφος έκανε στροφές, πίστευαν είτε πως κάποιος παίζει, είτε ότι το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη έμεινε ακυβέρνητο.

Οι άνθρωποι που τον εντόπισαν στο Νησί των Ονείρων, αναφέρουν ότι ήταν σε ακαμψία και πως είχε τραύματα και αιμορραγούσε ακόμα.