Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε άνδρα που ξυλοκόπησε την 29χρονη σύζυγό του και έριξε γροθιά στο παιδί τουςΤο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με 3ετή αναστολή σε έναν άνδρα που ξυλοκόπησε την 29χρονη σύζυγό του, την απείλησε ότι θα την σφάξει και έριξε γροθιά μέχρι και στο ανήλικο παιδί τους.

 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου, κατά εξακολούθηση, εξύβριση και απειλή σε βάρος συζύγου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε στις 15 Μαΐου του 2022, μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε το ζευγάρι με το παιδί του, που τότε ήταν 26 μηνών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μετά από έναν έντονο καβγά για ασήμαντη αφορμή, ο κατηγορούμενος χτύπησε τη γυναίκα με γροθιές και με κλωτσιές, στο κεφάλι και το σώμα και με ένα αντικείμενο που βρήκε μπροστά του φέρεται να της κατάφερε χτυπήματα και στην πλάτη.

Επιπλέον, ο σύζυγος απείλησε ότι θα την σφάξει και θα τη σκοτώσει, όπως είπε η γυναίκα στην κατάθεση που είχε δώσει στην ΕΛ.ΑΣ.

Από τη μανία του κατηγορουμένου δεν γλίτωσε ούτε το 26 μηνών παιδάκι, αφού σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα στην Αστυνομία, μία από τις γροθιές του κατέληξε να χτυπήσει το παιδί με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε κλάματα και να τρομοκρατηθεί.

Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε εκεί, αφού και την επόμενη ημέρα ξυλοκόπησε την 29χρονη.

Σύμφωνα με την ίδια, της έκανε παρατήρηση επειδή της έπεσε το φαγητό του παιδιού στο πάτωμα και στη συνέχεια της επιτέθηκε με ορμή με γροθιές στο κεφάλι και την πλάτη.

Η γυναίκα αποφάσισε την ίδια ημέρα να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει τον σύζυγό της.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια δέχομαι ψυχολογική και σωματική βία από τον σύζυγό μου, δεν άντεχα άλλο και ήρθα να τον καταγγείλω», είπε.

Από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε την επόμενη ημέρα προέκυψε ότι το θύμα έφερε εκχυμώσεις κα εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος, αποτέλεσμα των χτυπημάτων που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον κατηγορούμενο.

 Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και η παθούσα δεν προσήλθε για να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου και διαβάστηκε η κατάθεση που είχε δώσει προανακριτικά στους αστυνομικούς.