Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Νύφη χτύπησε πεθερά – Συνολικά τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε μια μέρα



Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη σε ένα 24ωρο. Σύζυγος επιτέθηκε στη σύζυγo για το ψωμί, νύφη στην πεθερά, άνδρας έσπρωξε την πρώην σύντροφό του.  

Οι ισάριθμοι «πρωταγωνιστές» στα τρία νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε μία ημέρα στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αναλυτικά, ποινική δίωξη για απλή ενδοοικογενειακή βλάβη ασκήθηκε σε βάρος μιας 47χρονης, η οποία φέρεται πως χτύπησε την 71χρονη πεθερά της μέσα στο σπίτι τους. Η παθούσα η οποία πάσχει από άνοια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και εισήχθη στη χειρουργική κλινική.

Η 47χρονη νύφη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε επειδή έλειπε ο μάρτυρας – γείτονας που είδε το περιστατικό.

Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη νούμερο 2

Για απειλή σε βάρος της συζύγου του και για εξύβριση κατηγορείται ένας 56χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Θερμαϊκού. Προηγουμένως η γυναίκα του κατήγγειλε στις αρχές ότι ο σύζυγός της άρχισε να τη βρίζει, λέγοντας της ότι «είναι κοπρόσκυλο», ότι «θέλει να της φάει το λαρύγγι», ενώ κατέθεσε ότι προσπάθησε να την χτυπήσει χωρίς να τα καταφέρει γιατί τον απέφυγε.

 

«Ο λόγος που προέβη σ’ αυτές τις ενέργειες ήταν γιατί η σύζυγος πέταξε ένα κομμάτι ψωμί στα σκουπίδια» αναγράφεται στη σχετική δικογραφία, αποκαλύπτει το GRTimes.gr.

Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη νούμερο 3

Στην τρίτη υπόθεση της 4ης Αυγούστου, ένας 34χρονος άνδρας συνελήφθη κατηγορείται για απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας, ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρώην συζύγου του. Επίσης, κατηγορείται για απειλή και για εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη σε βάρος άλλου προσώπου που προσπάθησε να παρέμβει!

Στη δικογραφία αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος άσκησε βία στη γυναίκα τραβώντας την με το ζόρι να μπει στο όχημά του, ενώ αυτή φοβήθηκε για τη ζωή της. Οι πράξεις φέρονται ότι έγιναν εντός αυλής σπιτιού.