Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων – Βγήκαν στους δρόμουςΟι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, που καλούνται να πληρώσουν.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου παρέταξαν τα τουριστικά λεωφορεία κατά μήκος της λεωφόρου Κ. Καραμανλή και έξω από γνωστό Εμπορικό Κέντρο και διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν διπλάσια τέλη κυκλοφορίας συγκριτικά με εκείνα των υπεραστικών λεωφορείων.

Το κύριο αίτημά τους από την κυβέρνηση είναι να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με εκείνα των υπεραστικών λεωφορείων και η μείωση κατά 50% που ίσχυσε λόγω πανδημίας για δύο χρόνια, να παγιωθεί.

«Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στη κυβέρνηση. Ζητάμε να τηρήσει την υπόσχεση που μας έδωσε τα προηγούμενα χρόνια και να εξισώσει τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών.

Πληρώνουμε τα διπλάσια. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν μειωθεί στο μισό για να μπορέσει να μας επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο τα τέλη που πληρώσαμε το 2020 και δεν τα κινήσαμε λόγω πανδημίας.

Υπήρχε μια υπόσχεση να εξισωθούν τα τέλη των υπεραστικών με τα τουριστικά αλλά δεν έγινε», δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος, Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου έκανε λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο.

«Μας διαβεβαίωσαν πριν από τρία χρόνια για την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών και δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας τα οποία καταβάλλουν εκείνος και οι συνάδελφοί του, ο κ. Πεζίκογλου δήλωσε πως αν και επρόκειτο να παγιωθεί από φέτος η μείωση κατά 50%, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων καλούνται να καταβάλλουν στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας.