Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε τη γυναίκα που την άρπαξε



Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η πλήρης εξιχνίαση της απαγωγής και εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, η οποία χάθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από την Κάτω Τούμπα και βρέθηκε τελικώς, σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμαριά.

Οι έρευνες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν επικεντρωθεί σε μια γυναίκα, η οποία μάλιστα φέρεται να ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της 10χρονης Μαρκέλλας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από την μικρή μαθήτρια, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που την συνάντησε σήμερα. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της – κατά την επιστροφή της από το σχολείο – μέχρι τον εντοπισμό της.

Βίντεο που «δείχνει» τους δράστες

Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος έχει καταγράψει το 10χρονο κοριτσάκι να περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση. Επίσης έχει καταγράφει σε βίντεο στην περιοχή της οδού Θ. Σοφούλη την ώρα εύρεσης της 10χρονης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Πληροφορίες του thestival.gr ανέφεραν, νωρίτερα, ότι στο μικροσκόπιο της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη έχει μπει μια γυναίκα περίπου 40 ετών, η οποία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας σε διάφορα βίντεο. Σε κανένα από τα βίντεο η εν λόγω γυναίκα δεν βρίσκεται μαζί με την Μαρκέλλα.

Η αστυνομία αναζητάει και έναν ηλικιωμένο.

 

Από το περιβάλλον του παιδιού εκτίμησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ότι προέρχεται η απαγωγή, τονίζοντας βέβαια ότι αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από την Αστυνομία.

Παράλληλα, κατήγγειλε αδράνεια στις έρευνες των αρχών, λέγοντας πως «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι το παιδί υπέστη βία, ενώ διεμήνυσε ότι ο εισαγγελέας θα ενημερωθεί για το βίο του παιδιού, πώς ζούσε με την οικογένειά του αλλά και πως θα ζει στο μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επιμέλεια του παιδιού από τη φυσική του οικογένεια.

Από την πλευρά της, η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις, Σία Κακαρούμπα, αναφέρθηκε τόσο στην μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς κόσμου, ο οποίος τηλεφωνούσε στην υπηρεσία της όσο και σε λάθη της υπόθεσης.

Έτσι, υπογράμμισε ότι η οικογένεια έπρεπε να απευθυνθεί αμέσως στις αρχές και να μην ψάχνει, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι παρά την επίσκεψη της οικογένειας στο τμήμα για να δηλωθεί η εξαφάνιση της μικρής, οι αρχές δεν προέβησαν στις κατάλληλες διαδικασίες.

«Οι πρώτες τρεις ώρες στην εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού είναι πολύ κρίσιμες. Πρόκειται για μια εξαφάνιση όπου από την αρχή δεν υπήρχαν ενδείξεις για το που θα μπορεί να βρίσκεται το παιδί» σημείωσε.