Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Γιατρός στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" θετική στον κορωνοϊό



Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μία ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Η ίδια υπεβλήθη σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Το πρώτο τεστ έδειξε ότι είναι αρνητική και το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό. Η γιατρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

«Επειδή είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο μας υπάρχει μία γενική αναστάτωση. Προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά όσο πιο προσεχτικά γίνεται, οι ευχές μας είναι με την συνάδελφο να αναρρώσει γρήγορα», ανέφερε στο Thestival, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", Παναγιώτης Τουχτίδης και πρόσθεσε ότι είναι βασικό να «μείνουμε σπίτι γιατί ο καθένας μπορεί να είναι φορέας του ιού».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη πέθανε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ένας 52χρονος, ο οποίος κόλλησε τον ιό στο εργασιακό του περιβάλλον. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε γρήγορα και για αυτό δεν μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό. Ο άνδρας ήταν παχύσαρκος.