Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά του εγκλωβισμού προσφύγων και λαθρομεταναστών στα ελληνικά σύνορα



Πορεία στήριξης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών πραγματοποιούν μέλη από συλλογικότητες, αριστερές κινήσεις, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες άτομα διαδηλώνουν κατά του εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία και θαλάσσια ελληνικά σύνορα, ζητούν την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως τα αποκαλούν, είτε αυτά είναι ανοιχτά είτε κλειστά και καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

«Ή θα μιλήσει η αλληλεγγύη των λαών ή θα μιλήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον» αναγράφεται σε ένα από τα κεντρικά πανό στην κεφαλή της πορείας.

«Οι πόλεμοι δικοί τους, δικοί μας οι νεκροί»,«να περάσουν οι πρόσφυγες, να μην περάσει ο φασισμός», «απειλή για τους λαούς είναι ο πόλεμος και ο ρατσισμός, δεν είναι οι πρόσφυγες» μερικά από τα υπόλοιπα μηνύματα που αναφέρονται στα πανό.

Η πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν συμβολικά έξω από το αμερικανικό προξενείο φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Οι αρχές διεξάγουν τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κίνηση των οχημάτων.