Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης – 4 συλλήψεις



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κατάληψης κτιρίου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015, τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών που ανήκουν στην οργάνωση «Mundo Nuevo». Κατά την επιχείρηση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκαν 4 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ έχουν γίνει και κάποιες άλλες προσαγωγές, σύμφωνα με το thestival.gr.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης:

Συλλήψεις και προσαγωγές

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν 4 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Στη διάρκεια της επιχείρησης, εκτός από τα 4 άτομα που συνελήφθησαν,  προσήχθησαν από αστυνομικούς της ΔΑΕΘ, 3 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την οδό Ολύμπου προς την κατάληψη και κρίθηκαν ύποπτα.

Ηταν κέντρο υποδοχής προσφύγων αλλά έκλεισε λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης και είχε είχε αφεθεί στην τύχη του, το 2014.

Λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.