Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θεοδωράκης: Ανάπτυξη και παραγωγή λέξεις άγνωστες στο πολιτικό προσωπικό



Την ανάγκη «να προτάξουμε τη μάχη για ανάπτυξη και παραγωγή» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη εκδήλωση του ινστιτούτου του Ποταμιού Π², για τους εναλλακτικούς τρόπους επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο επικεφαλής του κινήματος, άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για λέξεις άγνωστες στο πολιτικό σκηνικό. Παραγωγή και ανάπτυξη. Δεν αρκεί να μιλάμε για τα χρέη, για τη λιτότητα και για τις περικοπές. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση μιλάμε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, κανείς δεν τολμά να πει περισσότερες κουβέντες για αυτό. Το Ποτάμι προσπαθεί, συνομιλεί, ερευνά, συζητά με τους συμμάχους του και είναι έτοιμο για πολλές πτυχές αυτού του προγράμματος ανασυγκρότησης. Δυστυχώς όμως, απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που παίζει καθυστέρηση, έχουμε πολιτικά όργανα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μιλάνε συνέχεια για το παρελθόν, είναι σε βήμα σημειωτόν και δεν μιλούν για αυτά που πρέπει να μιλήσει κάποιος στην ελληνική κοινωνία: Παραγωγή ανάπτυξη δημιουργία θέσεων εργασίας με ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα της χώρας».