Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θάνος Κρομμύδας : Η συγκλονιστική περιγραφή του ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη..



Μια ακόμα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται στο φως της δημοσιότητας και προστίθεται στις όσες υπάρχουν ήδη και ταλανίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο.Αυτή τη φορά, την καταγγελία έκανε ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να βίωσε από σκηνοθέτη του Κρατικού Βορείου Ελλάδος. Ο , το βράδυ της Παρασκευής, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και εξιστόρησε όσα βίωσε στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας.

Ο κ. Κρομμύδας γνώρισε τον εν λόγω σκηνοθέτη καθώς ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις. Με το πρόσχημα να του προτείνει κάποιο ρόλο τον προσκάλεσε σπίτι του.

 
«Μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε σκηνοθέτες»

«Τελείωσα τις διπλωματικές εξετάσεις μου από τη δραματική σχολή. Στην οποία τις δίνουμε μπροστά στην επιτροπή του Υπουργείου κι εκείνος ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής βρήκε το τηλέφωνό μου από τον πρόεδρο της σχολής και με πήρε τηλέφωνο.

» Βρεθήκαμε σπίτι του ξεκίνησε να μου λέει κάποια γενικά πράγματα για τη δουλειά, όχι με λεπτομέρειες εκεί κάπου υποψιάστηκα ότι έπρεπε να είμαι επιφυλακτικός. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου επειδή θεώρησε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμί.

» Εκεί τον ευχαρίστησα επειδή θα μου δινόταν μια ευκαιρία. Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση. Του είπα “δηλαδή;”. Και τότε μου απάντησε αυτολεξεί πως: “Στο 90% των ερωτήσεων που μου κάνουν με ρωτάνε αν θα είμαι ο ενεργητικός ή ο παθητικός” και στη σχέση αυτή θα ήμουν εγώ ο ενεργητικός κι εκείνος ο παθητικός. Το οποίο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η πρόταση είναι το ίδιο ανήθικη.

» Ήμουν σίγουρος ότι θέλω να του πω όχι και του είπα όχι, αλλά μέσα στο μυαλό μου δεν του είπα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο ευγενικά την άρνηση μου για να μην μου κόψει την όποια πιθανότητα καριέρας μπορούσα να έχω. Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα γιατί όλοι αυτό κάνουν σε αυτό τον χώρο. Και μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους.

» Μου είπε ότι οι δραματικές σχολές θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για το ότι θα πρέπει να περάσουμε από τις χ,ψ περίεργες καταστάσεις.

» Έφυγα και αυτός προσπάθησε να μου πει να το ξανασκεφτώ με πήρε και 2-3 τηλέφωνα και μου άφησε ηχητικά μηνύματα. Επέμεινα στο “όχι”. Τότε δεν γινόταν να τον καταγγείλω, σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος με τόση εξουσία θα έκλεινε πόρτες. Έχω στείλει την καταγγελία μου στον ΣΕΗ επώνυμα».