Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τέλος οι τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό – Συγκινητικό «αντίο» Τσιόδρα



Με έναν ιδιαίτερο τρόπο,- που συγκινεί- ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόρδας, μίλησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοίό στη χώρα. Κλεινοντας μάλιστα τον λόγο του, με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη. 
«Θέλω και εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου» είπε και εξήγησε πως η ενημέρωση θα γίνεται γραπτά σε καθημερινή βάση έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια μια φορά την εβδομάδα, όπως γίνεται με τη γρίπη.
«Όπως με έμαθαν οι δάσκαλοι μου, παρέμεινα μαθητής και όχι καθηγητής. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά δεδομένα, χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.
«Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε τέτοιο διάλογο. Δεν ήθελα να δώσω αφορμές για αναπαραγωγή του μη επιστημονικού λόγου. Σε μοναδικές στιγμές της ιστορίας, ίσως στη δυσκολότερη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ εύκολα μπόρεσαν και αναμείχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια. Για να αναπαραχθεί το ψέμα ως αλήθεια. Το παρανοϊκό να παρουσιαστεί ως λογικό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν, ούτε βοηθούν», τόνισε.
Ο κ. Τσιόδρας έκλεισε τον λόγο του με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη .
Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.
Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω… μερικές φορές…