Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 -

Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου – Πού παραμένουν υποχρεωτικέςΟλοκληρώθηκε η Ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη σχετικά με τη χρήση της μάσκας. 

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε μεταξύ άλλων πως από « 1/6/2022 έως και 15/9/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης δήλωσε:

«Αποφασίζουμε ότι από 1/6/2022 έως και 15/9/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα ΜΜΜ αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλει και το τραμ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοίκες συγκοινωνίες θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της Επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».