Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες - αναμένονται σήμερα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.