Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθη στις ΗΠΑ γιατρός από την Κρήτη για παράνομη συνταγογράφηση - Συνεργάτης του ΣώρραΕνας Κρητικός γιατρός, ο οποίος ήταν γνωστός για την ανάμειξή του σε υποθέσεις απομείωσης του ελληνικού χρέους με δήθεν ομόλογα, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές για παράνομη συνταγογράφηση.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και αναδημοσιεύει το cretalive, ο ομογενής Εμμανουήλ Λαμπράκης συνελήφθη την Παρασκευή  από τις ομοσπονδιακές αρχές για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων από την οποία είχε κερδίσει περίπου 2,5 εκατ. δολάρια. Τα χρήματα προέρχονταν από επισκέψεις των ασθενών στους οποίους παραχωρούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη. Για τη συνταγή πλήρωναν σε μετρητά 150 δολάρια τη φορά.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η οξυκωδόνη είναι ένα ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, που λαμβάνεται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

«Ο περιφερειακός γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα, ο κ. Τζέιμς Χαντ ειδικός πράκτορας προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεων Ναρκωτικών για τη Νέα Υόρκη (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο’ Νιλ αστυνομικός διευθυντής (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία Βούλο προϊσταμένη της Υπηρεσίας Οικονομικών της πολιτείας Νέας Υόρκης ''ανακοίνωσαν τη σύλληψη του Δρα Εμμανουήλ Λαμπράκη, ιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης (oxycodo- ne), συνολικά 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, σε περίοδο 5 ετών'', σημειώνει το δημοσίευμα του cretalive.

Ο εναγόμενος από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2016 διατηρούσε δύο ιατρικές κλινικές στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, (στην Τζαμέικα και την Αστόρια) όπου και συνταγογράφησε μεγάλες ποσότητες οξυκωδόνης. Πολλές φορές οι επισκέψεις περιελάμβαναν πολλούς ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο εξέτασης. Κατά την διάρκεια της εξέτασης, προχωρούσε σε μια επιπόλαιη διάγνωσ και είχε μια σύντομη ή καθόλου συνομιλία με τον ασθενή. Χορηγούσε, δε, μεγάλες ποσότητες οδυκωδόνης συνήθως 120 ή παραπάνω χάπια των 30 mg.

Οπως τονίζει η αναφορά, «στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι σήμερα και στη μία από τις κλινικές του, ο Λαμπράκης έδωσε περίπου δεκαεφτά χιλιάδες συνταγές ''oxycodone'' με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ, δισκίων με αξία στο δρόμο περίπου 48 εκατ, δολάρια. Σε πάνω από 200 περιπτώσεις έδωσε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια 30 mg οξυκωδόνης σε μία μέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές από τους ασθενείς του».

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο κ.Λαμπράκης είναι ο Υπαρχηγός του κ.Σώρρα

Με ένα tweet του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην σύλληψη του Εμμανουήλ Λαμπράκη, θυμίζοντας πως ως υπαρχηγός του Αρτέμη Σώρρα τον χαρακτήριζε απατεώνα επειδή ψήφισε το μνημόνιο.

«Ο κ.Λαμπράκης είναι ο Υπαρχηγός του κ.Σώρρα, αυτός που σε μία εκπομπή του κ. Παπαδάκη με έλεγε απατεώνα που ψήφισα το Μνημόνιο κλπ», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.